onsdag 24. september 2014

Panpastel og Project Life, tutorial.

Hei, hei, min første tutorial for Scrappiness, litt skremmende, men mest artig.
Jeg har tatt for meg Panpastel og Projesct Life, hvordan lage dine egne kort. Du skal først få se hvordan hele siden ble seende ut med bilder og pynt.

Disse bildene er faktisk fra butikken Scrappiness, jeg klarte jo ikke holde meg vekke i sommer da jeg fikk vite at jeg skulle bli en av deres nye DT. Hadde så lyst til å hilse på og min snille mann som kjørte den lange veien fra Stavanger.


Det første jeg startet med var å kutte opp kortene og der brukte jeg disen til Becky Higgins, og jeg har brukt to forskjellige kartonger, begge hvite, men den ene med glitter i seg.

Jeg har brukt forskjellige embossingfoldere, man tar det man har, scrappiness har mange fine, og nå holder Cuttelbug og skifter ut sine, blir spennende å se hva de kommer med i løpet av høsten.Sånn ble de seende ut etter at de er ferdig embosset.

Disse fargene er det jeg har brukt, og hvor hardt press du legger på svampene avgjør hvor sterk eller soft de blir når du påfører panpastel på kortene som er embosset.Jeg begynner først med den lyse blå som heter Turguose, her kan dere se at trykket er veldig svakt, men når jeg starter å påfører farge så begynner jeg veldig lett, litt som når du holder på med maling. Når du vet at du skal mikse farger, så handler det om å prøve seg frem til du har de nyanser du er fornøyd med. Å gjør du noe feil eller du føler det blir for mye, er det bare å gni forsiktig vekk.


Den Blå fargen heter Ultramarine Blue og den gule heter Hansa Yellow(den har litt grønn skjær i seg)


Slik ble det tilslutt, nå var jeg fornøyd med miksen og går videre til neste kort.Jeg har å inket kantene med svart.


Her har jeg vært litt hard noen plasser og myk på trykke andre plasser, har brukt orange som heter Diarylide yellow.

Her har jeg påført litt av permanent red,bright yellow green og black

Her starter jeg med både lett og hardt trykk for å skape nyanser ,med fargen diarylide yello


Så gikk jeg over med litt bright yellow green(elsker den grønn fargen.)

Her har jeg brukt hansa yellow i bunnen og inket med black

og tilført litt bright yellow green og så litt ekstra Hansa yellow for å få en skikkelig klart trykk av farge.

Her har jeg brukt permanent red og bright yellow green.

Her har jeg brukt permanent red svakt med litt trykk på et par plasser, samme med Hansa yellow og bright yellow green.Denne inket jeg kantene med den rød.

jeg var veldig i tvil om denne kom til å passe inn blandt de duse fargene, for den ble litt rar da jeg mikset bright yellow green og turquoise, og i å med at arket er skimmer i, så ble det litt snodig, men når jeg fikk på bildet og pynt ble det ikke så verst.

Her har jeg brukt litt av hvert mikset sammen for å se hvordan fargene ble da og må si at disse tre fargene likte hverandre det er permanent red, Hansa Yellow og Diarylide yellow
Slik ble det før jeg fikk på bilder og pynt. Når jeg velger hvor jeg har de forskjellige fargene prøver jeg å ha de samme fargene på kryss, oppe til høyre skal ha noen lignenede mørkt eller lyse farger som nede til venstre.Her valgte jeg å ha det lyseste i sentrum.

Som du ser er det mye herlig pynt på denne PL, og alt dette kan du finne inne hos Scrappiness. Jeg brukte en del fra BoBunny pakken som heter noteworthy .det hvite kamera er fra Prima, Ingvild Bolme sin shabby chic serie . jeg har brukt dotter fra studio calico . Stjernene er american crafts(disse i kork digger jeg)
Så brukte jeg My Minds Eye sine tiny word stickeres . Jeg må jo bare innrømme at jeg sjelden klarer å lage en PL side uten å bruke wood,  så jeg har brukt studio calico sine hjerter. Pennen jeg har brukt for å fremheve teksten er en av mine favoritter, da den ikke er så våt og tørker veldig fort. starpie det fine med denne er at den har en tykk ende og en tynn ende, helt perfekt for meg som driver med så mye og ikke bare PL.

Når jeg pynter sider prøver jeg å hente opp litt av fargene enten fra bildene eller bakgrunnen, eller prøve å få kontraster.Eller pynt som passer til selve temaet.

Det var alt for denne gangen :)

-DT-Jorunn-

6 kommentarer:

 1. Dette produktet var nytt for meg. Takk for inspirasjonen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at jeg kunne lære deg noe nytt, disse produktene kan man bruke til så mangt, derfor jeg ble forelsket i de. Klemm jorunn

   Slett
 2. Hadde du planlagt bildene før du valgte fargene på bakgrunnene? Jeg synes alltid det er så vanskelig å finne "riktige" farger så det blir helhetlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg velger alltid bildene først, og har de for sterke farger så tar jeg dem sort/hvit. så lager jeg kortene slik at de passer til bildene.

   Slett