lørdag 20. september 2014

Fuglekasse, Tutorial.


Denne måneden vil Hilde Jeanett vise steg-for-steg hvordan du selv kan lage denne fuglekassen. 



For å få fuglekassen sirkelformet med rund åpning til fuglene er det brukt et stykke cardboard/chipboard som er skjært til i størrelsen 12 x 8 inch. Deretter har to sirkelformede dies fra Spellbinder blitt valgt. Du tar den minste av de to og tegner rundt den i sirkelens ytterkanten. Klipp eller skjær ut den påtegnede sirkelen. 



Kutt mønsterarket du ønsker å kle fuglekassen med i størrelsen 12 x 8 inch. Tegn og klipp ut sirkelen. Du er nå klar for å gjøre fuglekassen sylinderformet. 



Spray den tilskjærte pappbiten med Ink Refresher fra Ranger. Spray begge sider av pappen og la den trekke godt inn. Ink Refresheren gjør at pappen blir myk og lett å forme. For å få skjøten til å sitte ekstra godt, kan du i tillegg litt dobbelsidig tape eller flytende lim, "sikre" sylinderen med noen stifter. 



For å lage en ramme rundt åpningen på fuglekassen kutter du en sirkelformet bord fra de to sirkelformede diesene fra Spellbinders, se foto ovenfor. Den utstansede pappsirkelen fargelegger du så med Distress StainHilde Jeanett har her brukt fargen Vintage Photo. For å glasere rammen bruker du Glossy Accent



Fuglekassen er nå klar for å bli pyntet..... og vi begynner med innsiden: 



For å unngå at man ser selve pappen inne i kassen, ta et stykke mønsterark i størrelsen 6 x 4 inch og montert den inne i sylinderen. 

Lokket på fuglekassen lages ved at du tegner og skjærer til en sirkel med en radius på 4 inch. 


Lag et snitt langs radiusen (fra punktet i midten og 4 inch ut) 



Brett tilbake en bit av sirkelen, se bildet, 




og kutt ut denne biten. Dra sirkelen sammen og fest skjøten godt med litt flytende lim eller dobbelsidig tape. 

Nå gjenstår det å gjøre fuglekassen til din egen..... Slå deg løs! 






Mønsterarkene Hilde Jeanett har brukt på dette prosjektet er alle fra Graphic 45 sin serie Tropical Travelouge.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar