onsdag 25. april 2018

Waterfallkort med tutorial
I dag skal jeg vise dere et artig kort å lage. Kortet ser kanskje ganske avansert ut, men det er faktisk veldig enkelt. Jeg har brukt en ny lekker serie med ark fra authentique som heter stiches.


Vi starter med basen og panelene til basen. Jeg har valgt å bruke 15x30cm base som preges på midten av langsiden, slik at vi får et dobbelt 15x15cm kort. Paneler jeg har brukt er 3 stk blå som er 14,5x14,5cm og 3 stk i mønsterark som er 14x14cm. 
Så monteres panelene på med dobbeltsidig tape (min favoritt er atg).


Så kutter vi skrivefelt panelene 10,5x10,5cm.og 10x10cm. Bilde og panel til innsiden av kortet (her tilpasser du panelet etter bildet du vil bruke, og laget panelet 0,5cm bredere og høyere enn bildet)
Og så er det festemekanismen: grått panel 15x3cm, blått panel 14,5x2,5cm og mønsterark 14x2cm. 


Nå kan skrivefelt og bilde monteres på innsiden, og festemekanismen kan festes sammen, men skal ikke limes på ennå. Nå kutter vi til selve waterfalldelen. Denne delen kan variere i str og antall "blader". Jeg har valgt å lage den 30cm lang, og 10,5 cm høy med 7 "blader". Dette er grunnet bildene jeg har valgt ut.Denne skal preges på 8cm, 9cm, 10cm, 11cm 12cm og 13 cm. Som dere ser på bildet, vil den brette seg nesten som en bok. Det er verdt å merke seg til senere når alt skal settes sammen.


Så skal vi også kutte 6 stk grå paneler av 10,5x8cm, 7 stk blå paneler av 10x7,5cm og 7 bilder av 9,5x7cm.Det ene bildet og blå paneler skal festes på "fremsiden av boka"(altså den grå waterfalldelen), dette blir det bakerste bildet. Så limer dere alle bildene på grå og blå paneler. Det er klart for å montere på alle sidene. Hver side skal limes fast på waterfalldelen, i en av de rillene vi preget i stad som er 1 cm brede. Legg lim på den delen som er 1cm og legg kanten av bilde oppå den, slik at 1 cm av baksiden av bildet med paneler er limt fast til waterfalldelen. Fortsett til alle er satt sammen. Jeg har valgt å lage panel også inni waterfalldelen, men dette er valgfritt. Kutt da til paneler som passer i blått og mønsterpapir. Dette gir mulighet til  feste et bånd under panelene slik jeg har gjort, for å ha noe å dra i. 


Nå skal vi feste selve festemekanismen. Og her må vi ha tunga rett i munnen. Den skal nemlig festes på baksiden av det siste bildet. Kant i kant, slik at bilde skjuler festemekanismen på en måte. Nå er det klart for å montere sammen kortet. Jeg limer endene av festemekanismen fast på hovedbasen med lim. Jeg har lim på ca 1,5cm ytterst på tuppene (perlene på hver side markerer va hvor langt inn man kan lime)
Resten av waterfalldelen skal IKKE limes fast noe sted, for den skal være bevegelig.


Legger med en video som viser hvordan mekanismen funker når alt er ferdig satt sammen. Så er det bare å pynte og kose seg. Lykke til! 
Klem fra Karianne 


Materialliste2 kommentarer:

  1. Such a great card, and thanks soo much for the tutorial here too, it makes it soo easy to make itt ourself too.

    SvarSlett