onsdag 15. juni 2016

Utfordring #17 Papirdesign


Hei og god morgen:)
Idag er det klart for ny utfordring igjen, og denne gangen har vi en ny vri.
I og med at vi har 10 års jubileum i år, hadde vi lyst til å gjøre noe ekstra med vår norske leverandøre. Så denne runden er det Line hos Papirdesign som er vår samarbeidspartner:) Takk til deg Line som hev deg over ideen:), vi setter veldig pris på dine varer, både god kvalitet og herlige produkter. Samtidig syns vi det er viktig å handle hos våre norske leverandører.

Her er litt om Papirdesign:)


Papirdesign er en norsk bedrift som designer og produserer produkter til kortlaging og scrapbooking. Bedriften ble etablert i 2006, og den første papirkolleksjonen kom våren 2007. Siden den gang har det blitt hundrevis av nye mønsterark, stempler, blomster, blonder, chipboard, perler, bling og mere til. Vi jobber til en hver tid med å utvide vårt produktsortement, og vi lanserer de fleste av våre nyheter på Oslo Design Fair, to ganger i året.

Scrappiness har vært trofaste kunder hos oss siden oppstart, og det var et veldig hyggelig første møte med disse to damene på Lillestrøm i 2007

Papirdesign har et flott designteam bestående av tolv kreative damer. Vi publisere
nye prosjekter på bloggen, papirdesign.blogspot.no, hver eneste ukedag. Her kan du
bli inspirert til å lage kort, LOer eller andre papirkreasjoner.

"Å skape, gir glede" er vårt motto. Vi elsker denne hobbyen, og håper du også fortsetter å gjøre
det i all fremtid Uttrykksikonet smile

Scrappeklem fra Line, Papirdesign


Utfordringen denne gang er som følger:

Alt er lov med lag på lag.  Lag hva du vil, LO, PL, TAG, kort, album eller bokser, så lenge du bruker i hovedsak produkter fra Papirdesign og lag på lag.

Frist for å delta er 14/7-16 kl 23.55

Her er den helt utrolig flotte premien du kan vinne fra Papirdesign:) Inneholder 11 mønsterark, 4 pk bånd, 4 pk blomster, 3 pk klistremerker, 8 pk stempler og 4 pk buttons.

Her er et inspirasjonsbidrag fra Bente-Heidi; Stjerneboks med tutorial.


Boksen er laget ved hjelp av Stjerne dies. Boksen er ca 7 cm høy, og lokket kan skyves fram og tilbake. Det er festet med en splittbinders. Her er noen flere bilder, så kommer forklaringen på hvordan den er laget til slutt.


Boksen er dekorert med blonder, blomster, perler og treord fra Papirdesign.Jeg har brukt stjerne dies fra We R Quickutz - Nesting Star. Det er et sett med 5 stjerner i forskjellig størrelse. Jeg har brukt den største og den som er to størrelser mindre enn den største diesen. 

Start med å måle lengden på den ytterste kanten på den største stjerne diesen.


Min var 4,8 cm som jeg regnet om til tommer. Jeg har et pregebrett med tommer så derfor måtte jeg regne om for vi må prege kantlengden på det arket etterpå.

Stans så ut 3 stjerner med den største diesen i de arkene du ønsker. Kutt så det mønsterarket du vil ha på kantene  i 2 remser som måler 3" x 12" .

Da har du dette: 

Legg stjernene til side og start med remsene.
Legg langsiden opp i toppen av bregebrettet og preg ved 2/8", så skal vi prege videre slik at vi får mellomrom på 1 7/8". Totalt skal vi ha ti stk. Jeg fant ut at det var  17/8" tilsvarte15 streker på mitt Martha Steward pregebrett. Preg hele remsen. Jeg fikk preget 6 streker på det første arket og da trengte jeg å prege 4 til på det siste arket for stjernen har 10 kanter.


La det være igjen en bit på 2/8" på slutten på begge remsene for den trenger du for å feste arkene sammen rundt stjernen. 
Så lag en pregekant på hver langside på 2/8".

Da er tiden kommet for å klippe. Klipp hakk ved hver preg oppover hele remsen på begge sider. Dette  for at du skal kunne feste arket riktig på stjernen. På de små flikene i på ver kortside, klipper du bort det som er under pregen. Se bildet under.


Gå over alle preger med en boner slik at kantene blir skarpe.

Nå skal de lange remsene limes på den ene stjernen. Jeg har brukt dobbelsidig tape på de små klaffene som jeg har klippet til.


Fest en og en side helt ut i kanten av stjerne og jobb deg rundt. Klaffene som er på kortsidene bruker du for å feste arkene sammen.


På toppen av boksen du nettopp har laget er det fint å ha en kant. Da har jeg tatt stjernen som jeg har stanset ut i ensfarget bazzil og stanset ut den stjernen som er to størrelser mndre  i midten av den for å lage en åpning til boksen. Jeg har feste den med wasi tape for å være sikker på at den sitter der hvor jeg ønsker den gjennom min Big Shot.Den lille stjernen jeg fikk da har jeg brukt på toppen av lokket som pynt.


Når skal stjernen slik ut. Til lokket har jeg brukt den siste stjernen i mønsterark som jeg har, og jeg pyntet den slik jeg ønsket før den blir festet på boksen. 

Bruk en nål og stikk hull gjennom alle arkene der hvor du ønsker at den skal festes og sett inn en splittbinders for å feste lokket. 

Jeg har satt en perle oppe på den for at den skulle passe med resten av pynten.


Boksen kan fylles med f.eks smågodt eller sjokolade og lokket kan skyves fram og tilbake. 
Håper at jeg har klart å forklare fremgangsmåten på en forståelig måte :)

 Boksen kan du lage selv om du ikke har samme dies som meg. Du må bare måle deg fram på lengden på stjernespissene og regne ut hvor langt det skal være mellom hver preg på kantene. Høyden kan du også variere alt etter hva du ønsker å ha i boksen.

Håper du blir med på utfordring vår og vi gleder oss til å se hva dere kan trylle fram med Papirdesign sine flotte produkter.

Materialliste

Pynt: Hvite halvperler, blonder, blomster og treord fra Papirdesign8 kommentarer:

 1. For en flott premie :) Stjerneboksen var kjempefin og takk for en flott tutorial på den. Den skal jeg prøve :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte både premie og boks:) Send oss gjerne ett bilde av din boks:)

   Slett
 2. Hva er fristen på denne utfordringen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irene, det er satt på nå sammen med Inlinkz knapp. Vi hadde glemt å få det med:) Klem Lone

   Slett
 3. Rå lekker, den fikk jeg lyst til å prøve også ♥

  SvarSlett
 4. Åh du hendelse for ein flott premie ♥
  *stjerner i auga*
  Det fekk eg FØR eg såg stjerneboksen ;) Kjempeflott :D

  SvarSlett
 5. Nydelig stjerneboks, og stjerner i øynene fikk jeg også når jeg så premien :-) God sommer.

  SvarSlett