onsdag 9. august 2017

Tøft album med Ella & Viv

Hei hei.

Nå nærmer det seg slutten på min tid som DT hos Scrappiness, og jeg har lyst å vise frem mine favorittark; Ella & Viv før jeg takker for meg. Så her kommer mitt nest siste innlegg for Scrappiness!

 Da jeg så at Lone hadde tatt disse inn i butikken, MÅTTE jeg bare prøve disse, og så ble det jammen et album til slutt.. 

Jeg hadde tenkt å lage en tutorial på dette albumet, men uten mine filmskaper- evner, så innså jeg at det ville bli et  MEGET stort innlegg og flust med bilder, så det måtte jeg bare droppe.
I stedet blir det et bilderas av sidene jeg har laget med litt beskrivelse, så kan det kanskje være til inspirasjon for å prøve selv? :) Jeg beklager at bildekvaliteten ble så dårlig denne gangen, men håper det likevel kan være noen tips å hente dersom du vil prøve deg på et album.

Albumet jeg har laget er i str. 6"x6", og jeg har brukt chipboard til permene, dekket med bazzill og til sidene har jeg scoret og brettet bazzill for å lime på 6 doble bildesider. Jeg brukte rubbel og bit av alle arkene, så selve permen måtte gjennom en nødløsning d jeg gikk tom for mønsterark: nemlig washitape i ryggen. Jeg syntes det ble en grei løsning på "problemet" til syvende og sist! :)
alle tekster (klister) er fra  Sn@p! og Jen Hadfield. Kjempeflott å bruke til album også, ikke bare PL- sider. Jeg hadde bare et "problem" med dette albummet, og det var at det var supervanskelig å dekke til mønsterarkene! Hahaha, jeg slet lenge med å dekke til de fine arkene! :P


Side 1 og 2:
Her  viser jeg sidene med og uten tags.
Jeg har klippet ut "tannhjul" fra mønsterark, og virkelig kost meg med dette. Og ja! Det tar tid å klippe ut taggene på tannhjulene......Detaljbilder fra side 1 og 2.
Side 3 og 4:
Her har jeg virkelig brukt saksa og klippet ut fra arket "Adventure". Jeg brukte faktisk 2 av disse til dette albummet. Bildene viser med og uten tags.Detaljebilder fra sidene 3 og 4, samt tagene jeg har brukt. Her har jeg limt bilder på begge sidene.Side 5 og 6:
 På side 5 har jeg laget flere sider/ folder bak. Jeg klippet ut litt av klokka som gjør sin nytte som en slags lomme disse sidene festes bak. På side 6 har jeg osgå klippet ut et stort tannhjul som jeg bruker som en lomme for å legge en tag bak. I siden er det også en lomme med plass til tags.  Detaljebilder fra side 5:
(beklager litt dårlig bildekvalitet).
Pila på klokka avstiver arket slik at jeg kan snu den når jeg skal bla bakover i sidene.Side 6: Jeg har brukt utklipte tannhjul nede på siden (limt med limputer) for å kunne "hvile" tagen på som er puttet bak den utklipte sirkelen. Tag i siden har jeg løst ved å ikke lime hele mønsterarket til sideark 6.

Side 7 og 8:
side 7: Her har jeg også brukt utklipp som jeg har limt på halve delen for å legge en tag bak.
(Men sjekk det herlige mønsterarket! Jeg slet med å dekke det til altså! :)
På side 8 har jeg også brukt klippearket og brukt denne som ramme til bildet. Jeg limte bare halve delen slik at jeg kunne stikke en tag med bilde bak denne også.Detaljbilde av tagene.
En morsom løsning å bruke det store tannhjulet til rammer for småbilder. Side 9 og 10:
På side 9 har jeg brukt metall festet med splittbinders for å lukke. (Bak denne siden har jeg et ark til).Baksiden av side 9.
Enda flere flotte mønsterark! :)På side 10 har jeg også brukt utklipp fra klippeark og fra mønsterark.
Beklageligvis så ble bildene litt dårlige, men du kan forhåpentligvis se hvor flotte ark som er brukt.side 11 og 12:
På side 11 har jeg igjen brukt utklippsark og laget tag med bilde bak. På side 12 har jeg brukt mønsterark limt loddrett for å ha lomme til tager bak.
Bildet nr 2 viser sidene uten tagene i lommene. Tagene ligger foran i bildet.
Litt utklipte motiver av foto er brukt.Siste sidene i albummet, side 13 og 14:
Her har jeg laget stikklommer for plass til flere bilder.Detaljebilder av side 13 og 14:
Med og uten tags.Baksiden/ Permen på albummet:
Jeg gikk som sagt tom for mønsterarkene i denne serien, og løste det med å bruke washitape på ryggen i stedet for å bruke Bazzil eller andre typer mønsterrk.
Albummet ble såpass tykt at jeg valgte å feste hyssing rund for å binde fast.På fremsiden har jeg limt metall fra Prima hvor jeg festet hyssingen for å lukke albummet. 
Det ble en grei og enkel løsning.Det var en liten (stor) gjennomgang av hvordan jeg har brukt disse herlige arkene og laget dette albummet. Jeg håper det gav litt inspirasjon, om ikke å lage album, så å prøve ut mine favorittark!

Da gjenstår det bare for meg å takke for titten, og ønske en fortsatt flott og kreativ dag!
Jeg er tilbake på fredag med mitt siste innlegg som DT for Scrappiness, og håper du vil ta turen innom bloggen da.

Klem Helga 
Materialiste:

Ark:
1 chipboard (klippet til ca 2,5"x6")
(Denne er nok til permene dersom du ikke har chipboard ferdig kjøpt i 6"x6")

Sterk og bred dobbelsidig tape (jeg brukte Biltema sin)
dobbeltsidig tape
limpute


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar