fredag 13. mai 2016

Tri fold card til barnedåp

Her er et nytt kort med tema dåp - et tri fold card.Arkene New born baby fra Craft and You er veldig fine, og jeg liker så godt kvaliteten og fargene. Dette er ark som tåler en del håndtering, og det liker vi:)

Jeg har laget en punche kant øverst langs kortkanten og på tag'en som jeg har satt inn bakerst. Kantene har jeg rufset og påført distress ink.


Baksiden er enkel, Men det er plass til å skrive på det rosa feltet.Båndet som holder kortet sammen  har punchebord på begge sider, noen blomster, fragments, figur og osteklut. Figur laget av paper clay fra Prima.
De er veldig lette og lage og flere former å velge blant.


Først må du gjøre massen myk ved å gni ca den mengden du tror du trenger i hendene, og så trykke det godt inn i formen. Fjern så det overflødige, spray med vann og bruk gjerne en spaltet for å fjerne det som er overflødig. Da får du en rett bakgrunn og figuren blir flat og fin.

La den tørke over natten (minst) Når den er helt hvit er den ferdig. Ønsker du å bruke den på en rund form f.eks en boks, så ta den ut av formen før den er helt tørr og form den etter formen for å så la den tørke.
Når formen er tørr kan du farge den med maling, blekk, mist osv.  Jeg synes disse er kjempefine og skal lage meg opp et lite lager så jeg har de lett tilgjengelig.Denne har jeg farget med distress ink, og brukt en våtserviett og tørket lett over.
Da får du farge i de dype områdene og det gir en fin effekt.

Da håper jeg du er klar for langhelg, og været ser ut til å bli fint...iallefall i Sarpsborg.
Håper det holder til 17-mai....
Takk for titten og god helg :)


Materialliste

Distress ink - Vintage photo og Victorian velvet
Osteklut

2 kommentarer: