fredag 19. september 2014

God fredag!

Hei igjen!

Det er nå mindre enn et døgn til vi er på plass i Skedsmohallen. Lone og Ann-Kristin er allerede godt i gang med å forflytte store deler av butikken her i Sarpsborg til StempelScrap messen på Lillestrøm. Jeg gleder meg alltid stort over å få være med på messer som dette. Ikke bare er det gøy å få besøk på egen stand, det er også veldig artig å møte andre forhandlere og se deres stands. To dager til ende preget av hyggelige møter, demoer, shopping og sydende kreativitet - sånt liker jeg! :-)


På onsdag viste jeg fremgangsmåten for å lage ett av kortene vi skal ha med på messen. Hvis du ønsker å se hvordan jeg har gått frem når jeg har laget juleblomsten og papirsløyfen kortet er pyntet med, så følger det her:


Til å pynte kortet trenger du:
En bit tykk kartong.
Tattered Poinsetta diesen fra Tim Holzt.
3 ulike fargede stempelputer: "antique linen", "fired brick" og "peeled paint".
Svamper til å påføre stempelsverten med.
Ett notestempel eller lignene.
Stempelpute til klar (gjennomskinnelig) embossing.
Ekstra tykt embossingpulver fra Melt Art serien til Ranger.
Varmepistol
Movers & Shapers hjerte dies fra Tim Holst
Kremfarget bazill.


Stans ut 3 blomster fra Tattered Poinsetta diesen. Disse 3 blomstene sverter du så med den beige fargen, "antique linen". Hele blomsten skal farges.


Svert så de 3 blomstene ytterst på bladene med rød farge, "fired brick". Hvis du  påfører fargen med en svamp er det lettere å regulere hvor mye av bladene som blir farget.


Legg så litt grønn farge på i midten av blomstene. Avslutt fargingen av blomsterbladene med å ta et notestempel eller lignende og stemple over de 3 blomstene med rødt for å skape litt ekstra liv i dem.Nå er det klart for embossing! Hvis du ikke har gjort dette før, er mitt råd at du embosser en og en blomst, fremfor alle på en gang. Påfør hele blomsten med stempelpute egnet til embossing, sørg for at hele overflaten er godt dekket. Legg blomsten på et rent underlag, gjerne et A4 ark, og strø det ekstra tykke embossingpulveret over.


Hell av det overflødige pulveret ned på det rene på underlaget. (Dette pulveret kan du fint helle tilbake og bruke på nytt senere.) Ta så den embossede blomsten med pulver på litt vekk fra det du har foran og rundt deg der du sitter, og varm blomstene med varmepistol.


Når det blir varmt nok begynner pulveret å smelte og det danner seg en blank og lekker overflate på blomstene.

Før jeg har montert den ferdige blomsten, har jeg embosset ytterste kant av blomstene med litt ekstra embossingglitter. Fremgangsmåten er den samme: Først smører jeg de ytterste kantene med stempelpute egnet til embossing, drysser så embossingglitteret over, lar det som blir til overs drysse av på et rent underlag, tar det litt til siden og varmer blomstene opp til pulveret har smeltet inn i overflaten.


Den øvrige pynten på kortet er laget av 2 utstansede hjerter i kremfarget bazill og 5 striper av bazill i samme farge. Stripene er 3/8 inch brede og 3 1/2 inch lange. Hjertene svampes på den ene siden med grønn farge, stripene svampes på begge sider.

Se bilde under: 3 av stripene brettes dobbelt og limes sammen litt på skrå. De to resterende stripene klippes til i den ene enden som vanlige silkebånd. Når dette er gjort, er det bare å lime det på selve kortet.


Blomsterdelene limes først sammen i 3 lag, før de monteres oppe på papirsløyfen med limputer. De to grønne hjertene limes rett på det bakerste panelet.


God Fredag! God Helg! ........og God Jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar