Meny

onsdag 29. mai 2019

Heartfelt Show-Eske med Kort

Hei alle scrappeglade :D Denne gangen klekket jeg ut en idè før jeg skulle legge meg og begynte neste dag. Dette er en tutorial på show-eske med forskjellige kort. Håper den faller i smak og at du vil lage den selv :)


Vi begynner med esken. 12x12 inch ark, preg på 4 og 8 inch. Legg arket til side og skjær ut to deler som måler 6x5 inch. Preg så på 1 og 5 inch, snu arket og preg på 1 inch kun på den ene siden. Deretter klipper du av de små firkantene i hjørnene.

Marker deretter på 0 1/4 inch inn på hver side av de pregede kantene. Dette fant jeg ut var mye lettere å gjøre med skjærebrettet enn med pregebrettet. Vi lærer mens vi går ;) Deretter skårer du det ut som vist på bildet. Dette skal du kun gjøre med den ene delen. Du har nå laget en front og bakside til esken du limer dem på.For å styrke esken litt laget jeg to remser på 1x6 inch. Preg på 1 og 5 inch. Disse limet jeg på esken så "flappene" kom på innsiden av esken. Pass på å ta den første remsen nesten helt foran så kortet som blir vist får litt støtte. Den andre limer du på ca i midten.Nå begynner jeg å dekorere esken. Etter mange år som scrapper har jeg fortsatt ikke lært at dette er kanskje lurt å gjøre før jeg setter sammen esken. Lær av mine feil folkens ;) På langsidene har jeg valgt å bruke 3 3/4 x 11 3/4 inch. Baksiden måler 3 3/4 x 3 3/4 inch. Igjen, mye lettere å lime på disse når esken ikke er montert.
Som kanskje dere har lagt merke til ved mine tidligere innlegg er jeg veldig glad i Heartfelt Creations. Denne gangen har jeg brukt Purr-fest Posies kolleksjonen med søte pusekatter og sjarmerende blomster. I denne papirblokka er det ark med ferdig fargede motiver som jeg kjørte igjennom stansemaskinen med matchende dies. Siden jeg kjøpte hele kolleksjonen fulgte det også med shaping mold til blomstene som jeg brukte til å forme dem.
Så pyntet jeg esken med blomster og pusekatter. Remsene pyntet jeg med bordkanter fra papirblokka. Jeg laget også en "stopper" inni eksen for at de bakerste kortene ikke skulle skli fram og lage en domino-effekt på kortene.
Kortene har jeg laget i litt forskjellige høyder, men alle har en bredde på 3 7/8 inch. Alle frontene er fra akkurat denne papirkolleksjonen montert på lilla, hvite, grønne og brune bazzil ark. Jeg har valgt å bygge opp motivene med 3D teip. For det lille ekstra har jeg pyntet dem med perler, prills, glitter og blomster. Alle kortene har hver sin tekst bak enten det er en vits, et sitat eller gode ord til den heldige personen.


Jeg ble ganske fornøyd med sluttresultatet. Jeg er veldig glad i katter og ble superspent da jeg så kolleksjonen. En kolleksjon alle katteelskere bør unne seg. Det er plass til flere kort i esken som dere ser. Dere kan jo også lage esken kortere og bruke litt andre mål. Jeg valgte å bruke denne størrelsen da jeg hadde valgt ut motivene på langsidene fra før.
Det beste med denne esken er at du kan gjøre den om til bryllup med personlige bilder av paret, til konfirmant der familien har gått sammen med hver sin hilsen, til en som er syk og trenger oppmuntring eller som morsdagsgave. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Takk for at du tittet innom. Om du lurer å noe eller har noen spørsmål svarer jeg så fort jeg kan :) Happy Scrapping!


Klem - Britt AnitaMaterialliste:

Purr-fect Posies Kolleksjon
Bazzil
Prills
Perler
Glitter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar