onsdag 13. juni 2018

Pop-up boks med tutorial




I dag skal jeg vise en enkel måte å lage et morsomt kort som alltid får mye oppmerksomhet av mottaker. 

Jeg har valgt tosidig ark som base, rosa paneler og klippet litt i arket for å finne pynten. 
  


Basen jeg har brukt er 30x18 cm, men her er du fri til å bestemme størrelser selv.


Jeg har preget på hver 7 cm. Og 3 av disse delene jeg da får, er preget på 8 cm den andre veien også. Den siste delen skal forbli "hel". Så klipper jeg ned til pregrkanten slik at resultatet blir som på bildet over her. Husk å klipp til limflapp.



Panelene er 3 stk rosa firkanter av 6,5x7,5 cm, 1 stk rosa firkant på 17,5x6,5 cm og 1 stk mønstrete firkant på 17x6 cm. 
Jeg limer alltid sammen esken før jeg limer på paneler på akkurat denne esken. Selvom det er litt mer pirk å gjøre det på den måten, blir det oftere riktig, enn hvis jeg limer paneler før jeg setter den sammen. 



For å la pynten poppe opp har jeg klippet strimler av litt tykk plast som jeg limer pynt på. Ca 1-1,5cm bredde avhengig av tykkelsen på plasten. Det viktige er at strimelen er sterk nok til å holde pynten stående oppreist. 



For å feste strimler med pynt på, lager jeg 4 lag med festeanordning på innsiden av boksen. Dette er strimler av papir som er 9x1,5 cm og de preges på 1 og 8 cm slik som på bilde over her. 



Papirstrimlene festes med litt mellomtom i selve boksen. Og på disse festes plaststrimlene med pynt i varierte høyder



Så er boksen klar! 



Jeg har laget er lite rosa skrivefelt på baksiden. Dette er valgfritt, og her bestemmer du str etter hvor mye du vil skrive.


Ha en kreativ onsdag! Klem fra Karianne 




Materialliste


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar